Dwerggarnalen

CPO dwergkreeftjes

Aqua mossen

Onze garnalen video's

Nanoaquariums

Bodembedekking

Voedsel

Techniek

Verzorging

Benodigheden

Decoratie

Planten verzorging

Zoetwater dwerggarnalen houden

Het dwerggarnalen Nano aquarium

Tips voor gezonde siergarnalen

Kruistabel

Anatomie van een dwerggarnaal

Crystal red garnalen

Crystal black garnalen

Tijgergarnalen

Japonica garnalen

Neocaridina davidi wild-type

Vuurgarnalen

Sakura garnalen

Citroengarnalen

Rili garnalen

Blauwe Fee garnalen

White Pearl garnalen

Blue Pearl garnalen

Aquarianen Gent

Aquarium vereniging Aquarianen Gent

Kweken en verkoop van eigen kweek

Dwerggarnalen deel 1

1 | 2 | 3 | 4

Laat uw aquarium 4 weken indraaien.
Nieuwe ingerichte aquariums worden geconfronteerd met een probleem van een te hoge nitriet, door een gebrek aan nitrificeerde bacteriën. Dit kan vis-of garnalensterfte veroorzaken. Pas na vier weken zal nuttige bacteriën zich beginnen te ontwikkelen en word de giftige nitriet automatisch afgebroken en omgezet in nitraat.


Controleer de waterkwaliteit van uw aquarium.

De waterkwaliteit van het aquarium is iets dat iedere aquarium bezitter moet nakijken. Controle van pH, KH, GH, nitraat en nitriet is nodig om een goede balans in uw aquarium te handhaven.


Voer nooit teveel.

Als er teveel gevoerd word, dan komen er afvalstoffen in het water. Ook komt er door de uitwerpselen teveel ammoniak en nitriet in het water. Liever wat vaker kleine maaltijden dan te grote hoeveelheden bij

rode sakuraWetenschappelijke naam: Neocaridina davidi var. Red Sakura
Nederlandse naam: Rode Sakura garnaal
Maximale grootte: 2,5 tot 3 cm
Meer informatie
Verkrijgbaar: 1,5 cm tot 2,0 cm
Prijs per stuk € 2,00
Reserveren

Door zijn intense rode kleur is de Sakura een mooie opvallende garnaal, de vrouwtjes zijn veel roder dan de mannetjes en worden ook iets groter. Sakura betekent in de Japanse taal kersenbloesem. Dit zijn doorgeselecteerde vuurgarnalen. Waarbij ook de mannetjes knalrood zijn.
Deze dwerggarnalen kweken zeer gemakkelijk. Helaas moeten ook de nakweek van deze dieren steeds geselecteerd worden, omdat anders de mannetjes steeds minder rood gekleurd worden. De Sakura garnaal kan je laten kruisen met Vuurgarnalen. De volgende generatie zal na de kruising met de Sakura garnaal roder van kleur zijn.
De Sakura is eenvoudige te verzorgen en kan ook in kleine aquariums met succes worden gehouden en gekweekt, te beginnen vanaf 15 l. Deze zoetwatergarnalen zijn groepsdieren, het best is om de Sakura in groepjes van minstens 10 tot 20 dieren in het aquarium te houden. Ze zijn dan minder schuw en verstoppen zich minder.

De achtergrond van het aquarium moet dicht beplant zijn. Een donkere bodem doen de kleuren van de garnalen beter tot hun recht komen. Als voedsel eet hij graag fijn garnalenvoer met mineralen voor gemakkelijk te vervellen, ook Catappabladeren van de amandelboom mag niet ontbreken in uw garnalenaquarium. Temperatuur: 20° - 23° / PH: 6,5 - 7,5 / GH: 6° - 12°


Rode rili garnaalWetenschappelijke naam: Neocaridina davidi var. Red rili
Nederlandse naam: Rode rilli garnaal, Kohaku garnaal
Maximale grootte: 2,5 tot 3 cm
Meer informatie
Beperkt verkrijgbaar: 1,5 cm tot 2,5 cm
Prijs per stuk € 2,00
Reserveren


De rode Rili garnaal is een kleur variant van de Sakura garnaal of de Neocaridina davidi var. Sakura. De meeste Rili garnalen zijn alleen aan de kop en de staart gevlekt rood gekleurd, met tussen in transsparante of melkachtig wit gedeelte op het lichaam. Vooral een groep van rode Rili garnalen tijdens het voeden is een fascinerend gezicht. Elke garnaal heeft een iets andere tekening.
De rode Rili garnalen zijn eenvoudige te verzorgen en kan ook in kleine aquariums met succes worden gehouden en gekweekt, te beginnen vanaf 15 l. Deze zoetwatergarnalen zijn groepsdieren, het best is om de Rili in groepjes van minstens 10 tot 20 dieren in het aquarium te houden. Ze zijn dan minder schuw en verstoppen zich minder. De vrouwtjes zijn groter dan de mannetjes.

De achtergrond van het aquarium moet dicht beplant zijn. Een donkere bodem doen de kleuren van de garnalen beter tot hun recht komen. Als voedsel eet hij graag fijn garnalenvoer met mineralen voor gemakkelijk te vervellen, ook Catappabladeren van de amandelboom mag niet ontbreken in uw garnalenaquarium.
Temperatuur: 20° - 23° / PH: 6,5 - 7,5 / GH: 6° - 12°

citroengarnalWetenschappelijke naam: Neocaridina davidi var. Yellow
Nederlandse naam: Citroengarnaal, Gele sakura garnaal
Maximale grootte: 2,5 tot 3 cm
Meer informatie
Beperkt verkrijgbaar: 1,5 cm tot 2,00 cm
Prijs per stuk € 3,00
Reserveren


Deze dwerggarnaal is een rechtstreekse afstammeling van de Vuurgarnaal. De gele of citroen garnaal is niet in het wild te vinden. De meeste dwerggarnalen kunnen gehouden worden in een klein aquarium, te beginnen vanaf 15 l.

De Gele sakura garnaal zijn groepsdieren, het best is om de garnalen in groepjes van minstens 10 tot 20 dieren in het aquarium te doen. De dwerggarnalen zijn dan minder schuw en verstoppen zich minder.

De achtergrond van het aquarium moet dicht beplant zijn. Een donkere bodem doen de kleuren van de garnalen beter tot hun recht komen.

Als voedsel eet hij graag fijn garnalenvoer met mineralen voor gemakkelijk te vervellen, ook Catappabladeren van de amandelboom mag niet ontbreken in uw garnalenaquarium.
Temperatuur: 20° - 23° / PH: 6,5 - 7,5 / GH: 6° - 12°

Dwerggarnalen deel 1


1 | 2 | 3 | 4

Voor garnalen,dwergkreeftjes en slakken te reserveren, of voor andere vragen aarzel niet ons te contacteren, wij zullen u zo snel mogelijk antwoorden en u verder op weg helpen.

Nieuw aangekochte dwerggarnalen langzaam laten wennen aan nieuwe watersamenstelling.

De nieuw aangekochte garnalen moeten eerst langzaam wennen aan de voor hen nieuwe watersamenstelling. Bij een sterke verandering van temperatuur en waterwaarde kan leiden tot vervellen uit paniek en tot de dood van de garnaal leiden.

Laat eerst het zakje of potje een half uurtje drijven in het aquarium om zo de temperatuur op gelijk niveau te brengen. Doe dan de inhoud van het zakje of potje, dus water en garnalen in een lege emmer en laat deze vijf minuten afgedekt bij kamertemperatuur staan.

Vul vervolgens het water in de emmer iedere paar minuten aan met een beetje water uit het aquarium. Of gebruik hiervoor een luchtslangetje en een luchtkraantje, zodat het water langzaam in de emmer druppelt tot er minstens drie keer zoveel aquariumwater als water uit het zakje in de emmer zit.

Dat mag één tot twee uur duren, vang dan de garnalen in een netje en plaatst ze op de bodem van het aquarium. Door het transport en het andere water kunnen de garnalen kleur verliezen, de normale kleur moet echter binnen twee dagen weer terugkeren.